O općini Klakar

Nekadašnje općina Slavonski Brod podijeljena je nakon domovinskog rata na nove jedinice lokalne samouprave. Godine 1993. novim načinom reorganizacije lokalne samouprave uspostavljena je i općina Klakar sa općinskim središtem u Klakaru, a u sklopu općine nalazila su se naselja Klakar, Ruščica, Gornja i Donja Bebrina, te Gornja i Donja Vrba. Općina je funkcionirala u takvom sastavu sve do 1997.g. kada se Gornja i Donja Vrba izdvajaju iz općine Klakar. Novo ustrojstvo općine Klakar temelji se na Zakonu o područjima županija, gradova i općina u republici Hrvatskoj (NN br. 10/97).

Općina Klakar graniči sa četiri jedinice lokalne samouprave: na zapadu s gradom Slavonskim Brodom na sjeveru s općinom Gornja Vrba i općinom Garčin (naselje Zadubravlje), te prema istoku s općinom Oprisavci (naselja Trnjanski Kuti i Poljanci). Jugozapadni, južni i jugoistočni dio općine Klakar omeđen je rijekom Savom koja je ujedno i državna granica. Po površini od 53,0 km2 Općina Klakar je znatno ispod srednje veličine općine u Županiji. Ukupan broj stanovnika općine prema popisu 2001.g. je bio 2417 stanovnika koji su živjeli u statistički promatrano četiri naselja: Rušćica, Gornja Bebrina, Klakar i Donja Bebrina.

Gustoća naseljenosti 2001. (razina PPUO-e) je 45,6 st/km2. Općina Klakar zauzima 2,6 % površine Županije, a stanovništvo općine sudjeluje s 1,4 % u broju stanovnika Županije.

Naš Tim

Josip Stanić

Josip Stanić  // Načelnik općine

  

Zlatko Liović

Zlatko Liović // Zamjenik načelnika

  

Vinko Lucić

Vinko Lucić  // Predsjednik op. vijeća

  

Mirko Milec

Mirko Milec  // Potpredsjednik op. vijeća

  

Adresa i kontakti

Adresa:
Klakar 26a
35208 Rušćica, Hrvatska
Tel:
+385 35 226 127
Tel:
+385 35 226 073
Fax:
+385 35 226 079
Web:
E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Povežite se

Želite li primati naš e-bilten?
Upišite Vašu e-mail adresu i već slijedeće izdanje stići će i u Vaš sandučić!

Pratite nas na društvenim mrežama