Gospodarstvo

Na području općine temeljna gospodarska aktivnost je poljodjelstvo te u manjoj mjeri šumarstvo. Slabo su razvijeni obrtništvo, trgovina i usluge. Nema turističkih sadržaja iako postoje mogućnosti za razvoj seoskog turizma.

Poljoprivreda i stočarstvo je posebno razvijeno u selima Donja i Gornja Bebrina i Klakar, dok je stanovništvo Ruščice pretežito radničko, koje najvećim dijelom radi u obližnjem Slavonskom Brodu, a jedan dio radi u manjim privatnim tvrtkama u Ruščici.

Na području općine ima oko 50-tak manjih privatnih gospodarskih tvrtki u kojima radi lokalno stanovništvo. Nekada je bilo najjače poduzeće "Voće export-import" za preradu voća koje se danas nalazi u stečaju. Od ostalih gospodarskih sadržaja treba spomenuti gospodarstvo Mikulić na mjestu bivše pilane, silose - sušionicu, mini klaonicu i preradu mesa "Bebrinka", "Drvokomerc", te među obiteljskim gospodarstvima malu pekaru, mljekaru izradu slastica u Ruščici, kovača, stolarije, izradu gumenih proizvoda "Spiroflex" itd.

Postojeće gospodarske subjekte i njihove razvojne programe, kao i nove gospodarske subjekte, treba poticati na razvoj mjerama zemljišne i porezne politike te uređenjem lokacija planiranih za razvoj gospodarskih djelatnosti (infrastrukturno i komunalno uređenje gospodarskih zona).

Od posebnog interesa za razvoj općine je rješavanje pitanja izgradnje luke Slavonski Brod i gospodarske zone Bjeliš s pratećom prometnom i komunalnom infrastrukturom od koje će se najveći dio nalaziti na području općine Klakar.

Više u ovoj kategoriji: « Naselja Turizam i lovstvo »

Adresa i kontakti

Adresa:
Klakar 26a
35208 Rušćica, Hrvatska
Tel:
+385 35 226 127
Tel:
+385 35 226 073
Fax:
+385 35 226 079
Web:
E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Povežite se

Želite li primati naš e-bilten?
Upišite Vašu e-mail adresu i već slijedeće izdanje stići će i u Vaš sandučić!

Pratite nas na društvenim mrežama