POREZ NA NEKRETNINE - poziv na prijavu podataka o nekretninama

02 Kolovoz 2017
Objavljeno u Vijesti

Pozivamo sve vlasnike nekretnina na području Općine Klakar da prijave podatke o svojim nekretninama na način da popune obrasce koji se nalaze u privitku i dostave ih u Općinu do 31. listopada 2017. godine.

Zakonom o lokalnim porezima (NN br. 115/16) koji je stupio na snagu 1.1.2017. g., propisano je da se od 1. siječnja 2018. godine uvodi POREZ NA NEKRETNINE, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor.

S obzirom na to da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, zbog pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Općine Klakar da Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Klakar dostave podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama.

Podaci se dostavljaju na obrascima, posebno za svaku nekretninu i to zaključno do 31. listopada 2017. g.

Porezni obveznici koji imaju više nekretnina u vlasništvu, koje se nalaze na različitim lokacijama na području Općine Klakar za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.

Ukoliko se ista nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena (stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor, drugi pomoćni prostor, itd.), prijavu treba ispuniti za svaku namjenu posebno s naznakom površine koja se za određenu namjenu koristi.
Ako je vlasnik nekretnine pravna osoba, popunjene obrasce potpisuje odgovorna osoba pravne osobe, a podaci trebaju biti ovjereni žigom pravne osobe.
Ako je vlasnik nekretnine poreznu obvezu (plaćanje poreza na nekretnine) prenio na korisnika, potrebno je uz popunjen i potpisan obrazac dostaviti i Ugovor iz kojeg je to vidljivo.

Svi obrasci su dostupni na internetskoj stranici www.opcinaklakar.hr (na dnu ovog teksta), a mogu se preuzeti i u prostorijama općine.

 

Ispunjeni obrasci mogu se dostaviti:

  • osobno, predajom u Općini Klakar, u vremenu od 08:00-16:00 sati;
  • putem pošte, na adresu Općina Klakar, Klakar 26a, 35208 Ruščica;
  • elektroničkim putem, na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz naznaku POREZ NA NEKRETNINE.

 

 

Ukoliko porezni obveznik ne dostavi tražene podatke do 31.10.2017. g. ili ako se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže Općina Klakar dobivenim od strane Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija-Porezne uprave, sukladno članku 59. stavak 3. Zakona o lokalnim porezima, porezna obveza će se utvrditi s najvišim koeficijentima utvrđenim Zakonom o lokalnim porezima za stanje i dob nekretnine.

Pročitano 440 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Adresa i kontakti

Adresa:
Klakar 26a
35208 Rušćica, Hrvatska
Tel:
+385 35 226 127
Tel:
+385 35 226 073
Fax:
+385 35 226 079
Web:
E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Povežite se

Želite li primati naš e-bilten?
Upišite Vašu e-mail adresu i već slijedeće izdanje stići će i u Vaš sandučić!

Pratite nas na društvenim mrežama